уторак, 18. март 2014.


Видео из MovieMaker-a :)

КАРИБИ

Кариби су група острва која се налазе у Карипском мору, укључујући Бахаме. Ова острва се простиру од Флориде на северу до Венецуеле на југу. Кариби се састоје од преко 7000 острва. Подељени су у 25 територија које представљају независне државе, колоније и протекторате.
Кариби су се називали и „Западноиндијска острва“ јер је Колумбо мислио да је дошао до Индије када је открио Америку. Кариби се састоје од Бахама, Великих и Малих Антила.

Бора Бора

Oстрво из групе Острва Заветрине која спада у Друштвена острва Француске Полинезије. Острво се налази на 260 километара од главног града Папетеа. Бора Бора је окружено лагуном и коралним гребеном. У средини острва се налазе остаци некадашњег вулкана у облику два врха - Поиа и Отеману који досежу висину од 727 метара.Године 2000. број становника је износио око 4.000 људи. Главно насеље, Ваитапе, је на западном делу острва. Име Бора Бора је настало из тахићанског и означава „прво рођење“. Име се изворно изговара „Пора Пора“. Исхрана на острву је ограничена на морска и кокосова јела.